AKTIVIT:S SÄKERHETSÅTERGÄRDER ANGÅENDE CORONAVIRUS

Uppdaterad 20200312 11:25

Folkhälsomyndigheten bedömer risken för allmän smittspridning i Sverige som mycket hög både vad gäller importfall och inhemsk smitta. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i Sverige och omvärlden. Dessa säkerhetsåtgärder kan komma att ändras utifrån Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters direktiv.

Aktiv IT är måna om säkerheten för de som arbetar och vistas i våra lokaler.
Därför har Aktiv IT infört begränsningar.
Resor till riskområden nedan är inte tillåten och övriga resor ska undvikas.

Medarbetare eller konsulter som befunnit sig i de riskområden som Folkhälsomyndigheten pekat ut, ska stanna hemma från kontoret och arbeta hemifrån 14 dagar efter sin resa.
Om man har luftvägssymtom, hosta eller feber och varit i ett riskområde ska man stanna hemma och omedelbart kontakta Vårdguiden 1177 på telefon för vidare bedömning.

Även om det handlar om en vanlig förkylning så ska den drabbade stanna hemma, och arbeta hemifrån för att undvika smittspridning. Rapportering sker till närmsta chef.

Medarbetare på Aktiv IT ska tillsvidare inte delta i mässor, nätverksträffar och liknande där större folksamlingar kan väntas samlas.

Medarbetare på Aktiv IT ska undvika handhälsningar vid kontakter.

Alla veckomöten på Aktiv IT kommer ske via Teams istället för fysiska möten

Aktiv IT har sedan tidigare infört besöksrestriktioner i de lokaler som används för utbildning för de personer som under de senaste 14 dagarna har besökt något av de drabbade områdena eller på andra sätt har varit i kontakt med någon som besökt drabbade områden, eller uppvisat symptom. Dörrar till utbildningslokal i Karlstad ska därför hållas stängda för obehöriga. Utbildning kommer kunna ske, men ingången till lokalen är separerad från övrig verksamhet.

Aktiv IT stänger nu ner lokaler i möjligaste mån och kontakt med utomstående skall i möjligaste mån ske utanför lokalen. I de fall det är bokade möten med kunder/leverantörer så ska de styras om till telefon/teamsmöten och om inte det går så ska de ske i avsedda utrymmen.

Samtliga kursdeltagare får fylla i ett formulär/intyg innan utbildning i Lexicons lokaler. Om en kursdeltagare har besökt riskområden hjälper vi till att boka om kursen till annat tillfälle, utan extra kostnad.

Samtliga externa personer som är inbjudna till möten i Lexicons lokaler behöver intyga att de inte har varit i de drabbade områdena eller på andra sätt har varit i kontakt med någon som besökt drabbade områden, eller uppvisat symptom. I dessa fall skjuts möten upp, alternativt kan möte ske digitalt eller via telefon.

Aktiv IT ska i möjligaste mån säkerställa även att likvärdiga riktlinjer finns hos underleverantörer, partners och kunder som vi kommer i kontakt med i vederbörandes lokaler.

Aktiv IT:s lokaler utrustas med mer möjligheter till desinfektionsmedel, tvål och engångshanddukar för att säkerställa en hög hygienfaktor. Alla anställda kommer ha tillgång till handsprit som de kan ha med sig i bilen eller kontorsplatsen.

Våra anställdas och våra kunders hälsa är vår högsta prioritet! Tack för visad förståelse!

Aktiv IT är med och utvecklar Kils Stadsnät för framtiden

Aktiv IT har ansvarat för att genomföra en migrering av Kils Stadsnät från en tidigare kommunikationsoperatör till MittNät. Det är fantastiskt kul att få vara med och utveckla MittNät och ge Kils företag och boende möjlighet att ta del av ett större och bättre utbud!

Totalt har vi flyttat över 2800 adresser med kunder, programmerat om 170 switchar och 2500 kundutrustningar, flyttat mängder av internet, tv och andra tjänster under ett fåtal dagar med minimala störningar för användarna. Det har varit en utmaning att genomföra detta men fantastiskt kul att kunna få allting på plats och se hur en bra planering leder till ett grymt resultat, säger Tomas Björn som agerat projektledare för migreringen

Ett par stora fördelar för Kils invånare är:
Möjlighet att ta del av asynkrona tjänster som saknas i det gamla nätet. Många kunder klarar sig med 100/10 hastighet, och slipper då betala för 100/100 hastighet som de gjorde tidigare (exempel på hastigheter)

Mycket billigare för företag med tjänster med fast ip. Tidigare kunde en 100Mbit förbindelse för ett företag kosta över 3000:-/månad. Denna har mindre än halverats i och med ingången i MittNät!

MittNäts utbud
Kils invånare kan nu ta del av hela MittNäts utbud av tjänster som ständigt växer i storlek. Det är ett öppet nät där alla tjänsteleverantörer kan vara med och konkurrera på lika villkor, och består idag av 8 kommuner som äger och driver nätet tillsammans. Inom kort kommer även Årjängs Stadsnät att anslutas och även där har Aktiv IT fått projektledningsuppdrag för genomförandet.

Stor erfarenhet
Vi på Aktiv IT har varit med och migrerat flera av de kommuner som nu ingår i MittNät och har återigen visat att vi kan gå in och leverera spetskompetens i såväl projektledning, infrastruktur och fiberteknik.

Aktiv IT:s tjänster i stadsnäten
Aktiv IT är idag tjänsteleverantör och levererar både internettjänster, tjänster för fastighetstyrning och IoT och DataNet-tjänster. Detta kombinerat med våra övriga tjänster såsom datahall, virtuella servrar, colocation, övervakningstjänster och konsulter gör att våra kunder kan få allt under ett tak!

För att ta del av vårt utbud i stadsnätet så är ni välkomna att gå in på https://valjtjanst.se eller https://portal.karlstadsnat.se/

Alla tjänster finns inte med – har ni frågor så kontakta vår säljare Marcus Rask på marcus@aktivit.se så hjälpar han er vidare!

Kils Stadsnät letade efter den bästa projektledaren som gick att få tag på för detta och som hade erfarenhet från liknande projekt. Vi anser att vi lyckats med att hitta den personen i Tomas och vi är väldigt nöjda med både projektledaren och övriga teamet hos AktivIT. De har levererat kvalité rakt igenom. Vi ser detta som en lysande start på ett framtida samarbete med AktivIT som sträcker sig långt bortom detta projektet.

Kils Stadsnät letade efter den bästa projektledaren som gick att få tag på för detta och som hade erfarenhet från liknande projekt. Vi anser att vi lyckats med att hitta den personen i Tomas och vi är väldigt nöjda med både projektledaren och övriga teamet hos AktivIT. De har levererat kvalité rakt igenom. Vi ser detta som en lysande start på ett framtida samarbete med AktivIT som sträcker sig långt bortom detta projektet.


Mattias Lundström
VD Kils Stadsnät AB

Utbildning med Micke Nyström i Server 2019

Aktiv IT Partner / Lexicon erbjuder nu en utbildning i Windows 2019 Server med Sveriges bästa och roligaste utbildare i området! Normalt sett körs dessa utbildningar i Stockholm, men nu har vi bokat Micke i Karlstad och har några platser kvar till en 4-dagars utbildning i Windows Server 2019!

Så passa på att slippa resa till Stockholm, och genomföra en fantastisk utbildning i Karlstad tillsammans med likasinnade! Vi har 12 platser, och det är snart fullt så passa på!

Mikael Nyström speaker seminar Expert TrueSec

Kostnaden för denna 4-dagars utbildning är ordinarie pris 32 700 kr ex moms per deltagare. Vi erbjuder den till kampanjpris för 25000:- för de tre platser som finns kvar! Utbildningen passar it-ansvariga, it-tekniker och liknande personer som driftar servrar och vill lära sig mer under 4 fantastiska dagar! Läs mer i länken nedan.

Datum: den 28 – 31 januari 2020 i Centrala Karlstad

Fika och Lunch ingår alla dagarna

Här kan ni läsa mer om utbildningen: https://www.truesec.com/trainings/mastering-windows-server-2019/

Är ni intresserad? Kontakta Sebastian nedan omgående!
SEBASTIAN HIDÈN, Mob 0738-03 15 53 | sebastian.hiden@lexicon.se

Aktiv IT Partner Nordic AB STARTAR utbildningsverksamhet!

  • Vi ser ett ökat behov av utbildningar inom IT både för vanliga användare som behöver öka sin kunskap och inom IT-proffssegmentet. Det säger Tomas Björn och Peder Björklund som äger Aktiv IT Partner idag.
  • Det här kompletterar vår befintliga verksamhet och ger våra kunder större möjlighet att utvecklas. Både vanliga datoranvändare och IT-tekniker vill specialisera sig och öka sin kompetens. Vi riktar in oss mot företag, kommuner och organisationer som vill säkerställa att personalen har den utbildning som krävs.
  • Många av de företag vi stöter på med lägger stora pengar på nya system och ny teknik, men glömmer ofta bort att utbilda personalen i hur tekniken och systemen fungerar. Det kan resultera i en investering som inte ger den avkastning som det finns möjlighet till, och företaget får då inte den utveckling eller digitaliseringsresa de eftersträvat från början.
Verksamheten kommer bedrivas i ett nybildat bolag i Aktiv IT-koncernen som sedan tidigare består av IT-drift och produktförsäljning samt dotterbolaget DocuCash som hanterar och säljer dokumentlösningar, kassasystem och AV-Produkter. Aktiv IT Partner är idag Värmlands mest kompletta IT-företag omsätter idag ca 70 miljoner per år och sysselsätter 34 personer på 6 orter. Lexicon grundades 1979 och har varit verksamt i Karlstad sedan 1988. Koncernen är Sveriges största kompetensutvecklare för företag och organisationer och kan ge kunder en högklassig bred service över hela landet. Lexicon har ett 30-tal kompetenscenter, och kan även utbilda ute på plats hos kunderna. Lärarlett, digitalt eller ett blended learning-program. Se hela utbudet av utbildningar på https://www.lexicon.se/