IT-Tjänster

Trådlösa nät

Vi erbjuder ett snabbt, molnbaserat WiFi för företag,
med en bred täckningsgrad och hög tillförlitlighet.

Wifi i ett komplett paket

Aktiv IT levererar det lokala trådlösa nätverket som en tjänst där licenser, drift och underhåll ingår. Vi garanterar att det lokala trådlösa nätverket fungerar optimalt, och att ni ska få snabb support via vår Helpdesk.

Med vår WiFi tjänst får du en tillförlitlig och skalbar lösning att växa i, och det är enkelt att bygga ut det trådlösa nätverket med fler accesspunkter och platser.

Snabbt och molnbaserat
Hög täckningsgrad och tillförlitlighet
Flexibelt och skalbart

Så här fungerar det

En molnbaserad controller styr alla accesspunkter, oavsett var dessa är placerade. Om du snabbt vill få ut en accesspunkt till en ny plats (t.ex. en pop up store) så konfigurerar vi upp denna enkelt och snabbt åt er.

Allt du behöver göra är att kontakta oss för att beställa en ny accesspunkt.

Funktioner som ingår:

Vad du kan förvänta dig av WiFi som tjänst:

Gästnät

Fler och fler företag vill kunna erbjuda sina kunder ett gästnät som är avgränsat från sitt eget nät. De vill både ha säkerhet internt och möjligheter för gäster som besöker dem. Enkelhet!

Helt separerade nät

Aktiv WLAN separerar två nät från varandra. Detta ger företaget ett internt nät som kan användas för att nå skrivare, filer osv som delas i företaget, samtidigt som ett gästnät delas ut där varje användare isoleras för sig och enbart när internet. Båda näten kan skyddas genom WPA2-krytering.

Full kontroll

Aktiv WLAN´s gästnät styrs helt och hållet av administratören som enkelt kan ställa in vilken hastighet gästerna får på internet, hur länge de får vara anslutna, om de måste logga in, få en reklamruta, och man kan enkelt blockera användare som inte skall få surfa. Ni styr själva om det skall finnas inloggningsfunktioner eller ej. Det går även att ta betalt för tjänsten automatiskt via kreditkort.

Enkel montering och utökning

Aktiv WLAN´s accesspunkter monteras om så önskas i en kapsling som klarar utomhusmiljö. Möjlighet finns att montera på antennstolpar eller vägg såväl inomhus som utomhus. Efterhand som man växer eller vill utöka sitt nät lägger man till fler enheter som pratar med de befintliga automatiskt via nätverket, internet eller trådlöst. Detta sköts genom en s.k. mesh-funktion som finns inbyggd.

Olika hastigheter

Aktiv WLAN´s accesspunkter finns med hastigheter upp till 4200Mbit. Det finns även enheter som kör mesh-nät över 5Ghz och trådlöst över 2,4Ghz nät.

Kom igång med tjänsten

Vi hjälper dig gärna med att komma igång med tjänsten.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Jörgen Bood
Säljare IT
Anthon Bäckström
Säljare IT
Andreas Isaksson
Säljare IT

Relaterade Tjänster

Vi levererar internetförbindelser till företag i MittNät.

Aktiv IT Partner erbjuder den absolut senaste tekniken inom molnlösningar.

Med våra marknadsledande, högpresterande och skalbara infrastrukturtjänster i molnet.