IT-Säkerhet

Brandvägg som tjänst

Brandvägg som tjänst ger er ett komplett och kostnadseffektivt skydd för er IT-miljö. Låt oss stå för konfigureringar, uppdateringar och optimering av er brandvägg så ni kan fokusera på ert jobb.

En komplett och kostnadseffektivt brandvägg

Brandvägg som tjänst ger er en säker och stabil brandvägg, som även är flexibel och anpassningsbar efter era behov. Vi tar hand om allt som rör brandväggen, från konfigurering och uppdatering till felsökning och optimering. Om ni behöver hjälp eller råd, finns våra kunniga tekniker redo att assistera er.

Integrerad larmhantering

DDoS-skydd

Förebyggande av intrång

Brandvägg som tjänst ger dig en säkrare arbetsmiljö

Tjänsten innefattar ett flertal säkerhetsfunktioner, allt för att göra er brandvägg säker. Genom geo-blockering är det möjligt att blockera eller tillåta trafik från olika geografiska regioner, baserat på IP-adresser. För att förhindra attacker eller intrång från länder eller områden som ni inte litar på.

Det finns även möjlighet att dra ut rapporter och statistik över din brandväggs prestanda och säkerhet, så vi snabbt kan justera inställningarna på brandväggen vid behov. 

Så här fungerar det

Tillsammans med våra experter tas en brandväggskonfiguration fram som passar er verksamhet. Skulle brandväggen gå sönder eller bli skadad, ersätts den med en ny enhet inom garantitid. Ni slipper oroa er för att er verksamhet blir sårbar eller störd på grund av hårdvarufel.

Tjänsten ger er som kund tillgång till en mängd olika funktioner som gör det möjligt att anpassa tjänsten efter er organisations behov och önskemål. Vilket i sin tur ger er en trygg IT-miljö.

Den här tjänsten går att kombinera med vår servicedesk som erbjuder teknisk support vardagar mellan kl 08.00-17.00 där ni får professionell och snabb hjälp av våra certifierade tekniker.

Bindningstid för tjänsten är 36 mån och efter det sker förlängning på årsbasis. 

Vad ni kan förvänta er av Brandvägg som tjänst:

Centralized Management

Integrerad larmhantering – Genom ett centralt gränssnitt blir hanteringen av brandväggen smidig, där vi hjälper er att övervaka, styra och analysera nätverkstrafiken. Det är också möjligt att skapa och ändra brandväggsregler, aktivera eller inaktivera olika funktioner samt få rapporter och statistik om brandväggens prestanda och säkerhet.

Application Visibility & Control

Applikationssynlighet och kontroll – Få insyn och kontroll över vilka applikationer som används i nätverket. Baserat på funktion, risk och bandbredd är det möjligt att identifiera, klassificera och prioritera olika applikationer. Det är även möjligt att blockera eller begränsa oönskade eller skadliga applikationer som kan påverka nätverkssäkerheten eller produktivitet. 

Antivirus scanning

Antivirusskanning – Detta är en funktion som skyddar nätverket mot virus, trojaner, maskar och andra skadliga program. Brandväggen skannar all inkommande och utgående trafik och stoppar eller rensar bort eventuella infektioner. Brandväggen uppdateras kontinuerligt för att ge ett optimalt skydd.

Clavister OneConnect

Klient VPN – Med appen Clavister OneConnect ges det möjlighet att ansluta er till brandväggen via en säker VPN-tunnel från mobil, surfplatta eller dator. Vilket gör det möjligt att arbeta på distans med samma skydd och tillgänglighet som om ni får från kontoret.

Intrusion Prevention

Skydd mot intrång – Skydda ert nätverk mot intrångsförsök, utnyttjande av sårbarheter, och andra typer av attacker. Brandväggen analyserar trafiken i realtid och jämför den med kända signaturer och beteendemönster. Om brandväggen upptäcker något misstänkt eller onormalt, så blockerar den eller varnar om det.

Botnet blocking

Blockering av botnät – Skydda ert nätverk mot botnät, som är nätverk av infekterade enheter som styrs av en angripare. Botnät kan användas för att utföra olika typer av attacker, som spam, phishing, DDoS, etc. Brandväggen kan identifiera och blockera trafik som kommer från eller går till kända botnät, och förhindra att era enheter blir en del av ett botnät.

Hardware Replacement

Byte av hårdvara – Om brandväggen skulle gå sönder eller bli skadad, ersätts den med en ny enhet inom en garanterad tid. Ni slipper oroa er för att er verksamhet blir sårbar eller störd på grund av hårdvarufel.

Kom igång med tjänsten

Vi hjälper dig gärna med att komma igång med tjänsten.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Jörgen Bood
Säljare IT
Anthon Bäckström
Säljare IT
Andreas Isaksson
Säljare IT