Nyheter

Vi välkomnar två nya kollegor!

Aktiv IT växer så det knakar och vi letar ständigt efter nya kollegor som brinner för IT och för att hjälpa våra kunder med sina lösningar. Idag välkomnar vi förstärkning både till säljavdelningen i form av Jacob Brümmer och till nätverksenheten med Moa Mäenpää.

Vi vill förstås lära känna våra nya kollegor lite bättre direkt under deras första dag hos oss,
så vi passade på att ställa lite frågor till dom för att lära känna våra nya kollegor.

Vad fick dig att söka till Aktiv IT?
“I grund och botten handlade det om den dialog jag haft med Aktiv IT och de anställda där tidigare som gjorde att jag sökte.” Berättar Jacob, han fortsätter “Den kontakt jag haft tidigare gav en bra bild av bolaget helt enkelt.”För Moa handlade det mer om att få gå tillbaka till supportdelen av yrket, “Jag tycker om att jobba med support inom IT, att hjälpa kunder lösa deras problem men även få jobba med de tekniska bitarna.. Jag sökte ju först rollen som supporttekniker men blev omdirigerad av Petter till nätverkstekniker, vilket känns jättekul!”

Vad gjorde du innan du började här?
“Innan jag kom hit jobbade jag som informationssäkerhetsspecialist och framför allt mot ISO 27000 serien. Med fokus främst på hur företagsledningar hanterar sin informationssäkerhet, med allt från IT-säkerhet till fysisk säkerhet” Säger Moa, innan hon fortsätter “men jag ville tillbaka till att jobba med nätverk, det är den roligaste delen inom IT och den största vad gäller konfigurationer, att kunna koppla ihop olika delar, ta fram lösningar till kunder som passar deras behov har jag saknat”“För min del har jag jobbat primärt med försäljning innan jag hamnade här, inom en mängd olika branscher. Både på en lokal och nationell nivå” berättar Jacob. “Vilket passar väl in i min roll jag ska axla här på Aktiv IT, där jag kommer jobba till stor del på nationell nivå och stötta upp systerbolagen inom koncernen med de tjänster vi kan erbjuda kunderna.

Vad gör du helst på fritiden?
“Helst av allt någon typ av fysisk aktivitet, det kan vara allt från att simma, springa, åka skidor till att hugga ved och skotta snö” delar Jacob glatt med sig. “Så länge jag får vara fysiskt aktiv är jag glad!”
“Jag umgås gärna med vänner och spelar spel, med eller utan vänner” säger Moa. På frågan vad för typ av spel och vilket spel som är favoriten blev svaret “Oj svårt att välja en favorit, jag spelar både brädspel och videospel, Portal är en favorit likaså Hello Neighbour. Just nu spelar jag ett indiespel som heter Vampire Survivors, där du ska överleva från vampyrer. Det är riktigt roligt!”

Har du någon kul/udda/rolig fakta om dig själv du vill dela med dig av?
“Jag är inte rädd för blåmärken” svarar Moa ganska snabbt. Efter en förvånad blick från mig fortsätter hon “Jag spelar rugby och amerikans fotboll, då blir det lätt ett par blåmärken.”“Oj det var klurigt, men jag känner mig inte så gammal som jag ser ut, men vet inte om det var någon rolig fakta direkt” säger Jacob efter lite betänketid.


Rolig fakta eller inte, vi är väldigt glada att välkomna er till oss!

Vi hjälper dig!

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Marcus Rask

Sälj och Marknadschef

Mathias Engelbrektsson

Inköpschef/Säljare IT

Andreas Isaksson

Säljare IT

Anthon Bäckström

Säljare IT