Nyheter

Aderian fortsätter att växa – Aktiv IT ny partner i Värmland


Aderian Group fortsätter det nya året som det gamla slutade – med att växa ytterligare. Ny partner i den snabbväxande koncernen blir värmländska Aktiv IT som bland annat är experter på IT-infrastruktur och drift samt utbildningar för IT-tekniker.

Aktiv IT startades 2006 och har i dag 51 medarbetare. Företaget täcker hela Värmland med kontor i Arvika, Karlstad, Säffle och Årjäng, men kunderna finns även internationellt och främst då i Norge dit företaget planerar en expansion.

– Vi är väldigt glada över detta naturliga steg i vår tillväxt. Vi har länge känt att om vi ska komma vidare i storlek så behöver vi ingå i ett större sammanhang. Nu får vi ökade möjligheter och mer muskler för att kunna växa både med nya och befintliga kunder, säger Tomas Björn, vd för svenska Aktiv IT.

– För oss är det en stor fördel att få ta del av en mycket större och bredare portfölj som exempelvis innehåller säkerhetslösningar, Apple-produkter och cloudlösningar. Det behövs eftersom vi verkar på en global marknad med stor konkurrens, säger Peder Björklund, vd för norska Aktiv IT.

Företaget blir nu en del av den nystartade koncernen Aderian Group som utgörs av lokalt ledande bolag med lång erfarenhet och starka varumärken. Bolagen erbjuder tillsammans heltäckande tjänster inom IT- och applikationsdrift, infrastruktur, molntjänster, säkerhet och digitalisering för mindre och medelstora företag.

– Genom det här förvärvet får vi en kompetent partner som kompletterar oss och gör att vi 
täcker in hela Värmland. I och med den planerade expansionen till Norge kommer det ge oss tillgång till en ny marknad, säger Mia Åslander, vd Aderian Group.


För mer information, kontakta:

Mia Åslander
Koncernchef/VD Aderian
mia.aslander@aderian.se
076-188 91 77

Tomas Björn
VD, svenska Aktiv IT
tomas@aktivit.se
0730-75 56 26

Peder Björklund
VD, norska Aktiv IT, Vice VD svenska Aktiv IT
peder@aktivit.se
0730-75 56 25

Aderian (tidigare Nordic IT Group) digitaliserar mindre och medelstora företag i Norden genom säkra och hållbara IT-lösningar som adderar konkurrenskraft för kunderna. 

Gruppen består av elva lokalt ledande bolag som tillsammans erbjuder heltäckande tjänster inom IT- och applikationsdrift, infrastruktur, molntjänster, säkerhet och digitalisering.  

Aderian Group utgörs av Aderian Stockholm, Aderian Göteborg Syd (tidigare INVID Göteborg) Aktiv IT, Canmer Data, CC IT, CoreIT, DNS IT, Kullander, Security Solution, Square Moon och Zelly.

Gruppen har drygt 300 medarbetare och en samlad omsättning om cirka 800 MSEK. 

Vi hjälper dig!

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Marcus Rask

Sälj och Marknadschef

Mathias Engelbrektsson

Inköpschef/Säljare IT

Andreas Isaksson

Säljare IT

Anthon Bäckström

Säljare IT