Posthantering

Ditt eget postkontor fast med lägre portokostnad

Med frankeringsmaskin har du ditt eget postkontor och slipper stå i kö på Posten

Ett effektivt och enkelt att använda.

Brevvågen väger och beräknar portot, vilket garanterar rätt porto på dina brev, vilket kommer att spara portokostnader.

Med frankeringsmaskin kan dina brev även göras mer personliga genom att budskap, logotyper eller text kan tryckas samtidigt som du frankerar dina brev.

Att Ni dessutom sparar 12% på portokostnaden är ju bara en bonus.

Kontakta oss så berättar vi mer!

VAD ÄR EN FRANKERINGSMASKIN?

Det är ett smart och smidigt verktyg som kan användas av företag för att förbättra och effektivisera den dagliga posthanteringen. Istället för att man för hand ska klistra på frimärken frankerar maskinen upp alla dagens kuvert med porto på någon minut. Det går också att spara ned på sina portokostnader med en frankeringsmaskin då frankeringskunden får en rabatt från Svenska Posten när de utnyttjar frankeringstjänsten. En frankeringsmaskin är ett tidssparande och kostnadseffektivt alternativ till frimärken.

 

Vilka fördelar finns det med att ha en frankeringsmaskin?

Att ha en frankeringsmaskin kommer med ett flertal fördelar som gör att det lönar sig även om ditt företag endast har en mindre mängd brev per dag.

Du sparar tid

Många gånger är priset det första man tänker på och tittar endast på hur stor rabatten från Posten blir om man skaffar en frankeringsmaskin. Men om du tänker på den tid som spenderas på ditt företag med att gå till ett postombud och köpa frimärken, läsa i portotabeller för att få fram rätt pris och sist men inte minst att faktiskt sätta på frimärken på breven så kan man dra slutsatsen att en frankeringsmaskin verkligen sparar in tid för er. Tid som kan användas till viktigare saker.

Alltid rätt porto

Det händer väldigt ofta att företag får straffavgifter från Posten eftersom de har satt på för lite porto på brevet eller paketet som de ska skicka. Detta slipper du med en frankeringsmaskin då den inbyggda vågen tar emot vikten av din försändelse och med hjälp av en digital portotabell räknar frankeringsmaskinen snabbt ut vad du ska betala för din försändelse.

Det ser proffsigare ut

Att få en faktura i ett kuvert med ett frimärke ger inte ett speciellt seriöst intryck när det kommer från ett företag. Med en frankeringsmaskin får du ett snyggt och professionellt frankeringstryck och kan även lägga in din egen logotyp eller en annan bild som du tycker representerar ditt företag, varför inte annonsera lite på varje kuvert?

Du sparar pengar med en frankeringsmaskin*

Detta är troligen den fördel som de flesta tittar på i första hand. Ja det stämmer att frankeringskunder får en speciellt rabatt från Posten på varje brev som skickas. Du kan testa vår besparingskalkylator på startsidan.

 

Hur fungerar en frankeringsmaskin

 

En frankeringsmaskin trycker ett frankeringstryck på din försändelse som ett substitut för ett frimärke. Du stoppar helt enkelt in ditt kuvert eller din etikett i frankeringsmaskinen så tar maskinen hand om resten. I de större modellerna kan du ofta även lägga på en hög med brev så kan maskinen med hjälp av din automatiska matare både dra in, frankera och stapla breven åt dig. Du kan även göra ditt frankeringstryck unikt genom att lägga till ditt företags logotyp eller en unik bild till vänster om trycket. Detta ser snyggt ut och det är ett bra tillfälle för att marknadsföra ditt företag.

Användning

Alla frankeringsmaskiner kräver en licens från Posten för att kunna användas. Detta sköter dock alltid leverantören åt dig. Underhåll av en frankeringsmaskin är mycket enkelt och kräver i princip bara att du byter färgpatronen när denna tar slut och ser till att du alltid har pengar i maskinen. Det är rekommenderat att ha ett serviceavtal till din frankeringsmaskin så att du är täckt om något skulle hända med maskinen.

 

Hur vet jag vilken maskin som passar mig?

 

Det finns flera olika modeller av frankeringsmaskin från Francotyp-Postalia. Vilken du ska ha beror både på vilken brevmängd du har, men även hur du hanterar din dagliga post. Några av de frågor som du kan ställa dig är:
”Hur många brev skickar ni i snitt per dag?”

Denna fråga ämnar till att på ett snabbt sätt avgöra vilken maskin som skulle passa bäst för er.
”Vilka är era tre vanligaste försändelsetyper?”

Genom att ställa denna fråga kan vi räkna ut exakt hur mycket ni skulle tjäna i portokostnader på att ha en frankeringsmaskin.
”Gör ni något eller några större utskick varje månad?”

Även om det är så att ni har svarat att ni i snitt skickar 12 brev per dag så kan det vara så att en maskin som passar just en sådan snittanvändning inte rekommenderas om ni har en dag i månaden där ni skickar ut 500 brev. Då kommer vi även att presentera en större modell för att ni i slutändan ska bli nöjda med er maskin. På Francotyp-Postalia har vi en modell som passar er oberoende av vilket behov ni har och vi kommer alltid att presentera en lösning som är optimal just för er.

 

Ska jag köpa eller hyra frankeringsmaskin?

 

Vi erbjuder hyra eller köp av frankeringsmaskin och det finns fördelar med båda. Om du köper maskinen kommer du i de flesta fall att betala lite mindre för maskinen än om du hyr maskinen, precis som med allt annat. Om du istället hyr maskinen så kan du alltid förnya avtalet efter avtalsperioden och få en ny maskin istället för att dras med den där maskinen du köpte för 12 år sedan.

 

Vi hoppas såklart att du överväger alla dina alternativ och sedan kommer till slutsatsen att vi på Aktiv IT har mest att erbjuda er som leverantör av er nya fina frankeringsmaskin. Vi har en första-klassig support som alltid är på hugget, fantastiska tekniker med många års erfarenhet av just frankeringsmaskiner, vi sätter alltid kunden i första rummet och gör allt för att du som kund ska bli nöjd med ditt köp och fortsatta användande av frankeringsmaskinen.Redo för nästa steg?

Stärk ditt säkerhetsmedvetande, kontakta oss i formuläret nedan. Vi bokar upp en konsultation med en av våra tekniker för att visa vilket virusskydd som passar bäst för dig.

Stefan Nilsson

Affärsutvecklare