Nyheter

AKTIVIT:S SÄKERHETSÅTERGÄRDER ANGÅENDE CORONAVIRUS

Uppdaterad 20200312 11:25

Folkhälsomyndigheten bedömer risken för allmän smittspridning i Sverige som mycket hög både vad gäller importfall och inhemsk smitta. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i Sverige och omvärlden. Dessa säkerhetsåtgärder kan komma att ändras utifrån Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters direktiv.

Aktiv IT är måna om säkerheten för de som arbetar och vistas i våra lokaler.
Därför har Aktiv IT infört begränsningar.
Resor till riskområden nedan är inte tillåten och övriga resor ska undvikas.

Medarbetare eller konsulter som befunnit sig i de riskområden som Folkhälsomyndigheten pekat ut, ska stanna hemma från kontoret och arbeta hemifrån 14 dagar efter sin resa.
Om man har luftvägssymtom, hosta eller feber och varit i ett riskområde ska man stanna hemma och omedelbart kontakta Vårdguiden 1177 på telefon för vidare bedömning.

Även om det handlar om en vanlig förkylning så ska den drabbade stanna hemma, och arbeta hemifrån för att undvika smittspridning. Rapportering sker till närmsta chef.

Medarbetare på Aktiv IT ska tillsvidare inte delta i mässor, nätverksträffar och liknande där större folksamlingar kan väntas samlas.

Medarbetare på Aktiv IT ska undvika handhälsningar vid kontakter.

Alla veckomöten på Aktiv IT kommer ske via Teams istället för fysiska möten

Aktiv IT har sedan tidigare infört besöksrestriktioner i de lokaler som används för utbildning för de personer som under de senaste 14 dagarna har besökt något av de drabbade områdena eller på andra sätt har varit i kontakt med någon som besökt drabbade områden, eller uppvisat symptom. Dörrar till utbildningslokal i Karlstad ska därför hållas stängda för obehöriga. Utbildning kommer kunna ske, men ingången till lokalen är separerad från övrig verksamhet.

Aktiv IT stänger nu ner lokaler i möjligaste mån och kontakt med utomstående skall i möjligaste mån ske utanför lokalen. I de fall det är bokade möten med kunder/leverantörer så ska de styras om till telefon/teamsmöten och om inte det går så ska de ske i avsedda utrymmen.

Samtliga kursdeltagare får fylla i ett formulär/intyg innan utbildning i Lexicons lokaler. Om en kursdeltagare har besökt riskområden hjälper vi till att boka om kursen till annat tillfälle, utan extra kostnad.

Samtliga externa personer som är inbjudna till möten i Lexicons lokaler behöver intyga att de inte har varit i de drabbade områdena eller på andra sätt har varit i kontakt med någon som besökt drabbade områden, eller uppvisat symptom. I dessa fall skjuts möten upp, alternativt kan möte ske digitalt eller via telefon.

Aktiv IT ska i möjligaste mån säkerställa även att likvärdiga riktlinjer finns hos underleverantörer, partners och kunder som vi kommer i kontakt med i vederbörandes lokaler.

Aktiv IT:s lokaler utrustas med mer möjligheter till desinfektionsmedel, tvål och engångshanddukar för att säkerställa en hög hygienfaktor. Alla anställda kommer ha tillgång till handsprit som de kan ha med sig i bilen eller kontorsplatsen.

Våra anställdas och våra kunders hälsa är vår högsta prioritet! Tack för visad förståelse!

Vi hjälper dig!

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Marcus Rask

Sälj och Marknadschef

Mathias Engelbrektsson

Inköpschef/Säljare IT

Andreas Isaksson

Säljare IT

Anthon Bäckström

Säljare IT