Aktiv IT Partner Nordic AB STARTAR utbildningsverksamhet!

  • Vi ser ett ökat behov av utbildningar inom IT både för vanliga användare som behöver öka sin kunskap och inom IT-proffssegmentet. Det säger Tomas Björn och Peder Björklund som äger Aktiv IT Partner idag.
  • Det här kompletterar vår befintliga verksamhet och ger våra kunder större möjlighet att utvecklas. Både vanliga datoranvändare och IT-tekniker vill specialisera sig och öka sin kompetens. Vi riktar in oss mot företag, kommuner och organisationer som vill säkerställa att personalen har den utbildning som krävs.
  • Många av de företag vi stöter på med lägger stora pengar på nya system och ny teknik, men glömmer ofta bort att utbilda personalen i hur tekniken och systemen fungerar. Det kan resultera i en investering som inte ger den avkastning som det finns möjlighet till, och företaget får då inte den utveckling eller digitaliseringsresa de eftersträvat från början.
Verksamheten kommer bedrivas i ett nybildat bolag i Aktiv IT-koncernen som sedan tidigare består av IT-drift och produktförsäljning samt dotterbolaget DocuCash som hanterar och säljer dokumentlösningar, kassasystem och AV-Produkter. Aktiv IT Partner är idag Värmlands mest kompletta IT-företag omsätter idag ca 70 miljoner per år och sysselsätter 34 personer på 6 orter. Lexicon grundades 1979 och har varit verksamt i Karlstad sedan 1988. Koncernen är Sveriges största kompetensutvecklare för företag och organisationer och kan ge kunder en högklassig bred service över hela landet. Lexicon har ett 30-tal kompetenscenter, och kan även utbilda ute på plats hos kunderna. Lärarlett, digitalt eller ett blended learning-program. Se hela utbudet av utbildningar på https://www.lexicon.se/ 

Log4j – Ett stort säkerhetshot

De senaste dagarna har det dykt upp mycket varningar i media om något som heter Log4J. Det kan vara så att ni får frågor från

Aktiv IT – Ett Superföretag!

Det Kanske inte kommer som en nyhet – men vi är ett superföretag! Såpass mycket att DnB gett oss utmärkelsen för fjärde året i rad.

Vi hjälper dig!

Mathias Engelbrektsson

Försäljning
Tel: 054808994
mathias@aktivit.se

Marcus Rask

Försäljningsansvarig IT
Tel: 054808997
marcus@aktivit.se

Andreas Isaksson