Referens

Ekman Hotels väljer Aktiv IT som totalleverantör av IT

När Ekman Hotels förvärvade sin första hotellanläggning i Göteborg, Hotell Heden, valde man Aktiv IT som helhetsleverantör av IT. Där första uppdraget blev att se över och byta ut servrar, datorer samt sätta upp ett nytt närverk och WiFi. Allt samtidigt som de 700 gästerna som besöker hotellet dagligen inte märker eller berörs av uppdateringen.

Att leverera en helhetslösning utan att störa verksamheten

Att leverera en helhetslösning bestående av servrar, datorer, nytt nätverk och WiFi för över 700 gäster dagligen till Hotell Heden i Göteborg är inga problem. Att göra det mitt under pågående säsong med ett fullbokat hotell är en annan utmaning. En utmaning Aktiv IT tog sig an under våren 2022. Övergången till Aktiv IT som IT-leverantör skedde i samband med att Ekman Hotels tog över driften av hotellet 1/6.

Tack vare gott samarbete och planeringen kunde övergången ske sömlöst och utan att någon av de 700 gästerna påverkades. Det är nästan omöjligt att genomföra ett så här stort arbete men med värmlänningar som Patrik Ekman på Ekman Hotels och personalen från Aktiv IT är allt möjligt!

Vi på Aktiv IT tackar för förtroendet och ser fram emot att fortsätta leverera produkter och tjänster till Ekman Hotels.

Med Aktiv IT är allt möjligt!​

Hotell Heden är bara en i raden av företag som vi levererar tjänster och produkter till utanför Värmland. Vi levererar idag IT-lösningar till koncerner, företag och myndigheter runt om i Sverige och övriga världen.

Genomförandet av projektet hos Hotell Heden visar att Aktiv IT utan problem klarar att leverera lösningar till en verksamhet som är igång 24/7, med höga krav tillgänglighet, service och support.

I detta fall levereras löpande support, övervakning och produktleveranser till en kund i Göteborg från vårt kontor i Värmland.

Detta sker till 95% på distans med endast inplanerade arbeten på plats hos kund vid behov.

Vi levererar:

”Jag har följt Tomas Björn och den fantastiska utveckling Aktiv IT gjort genom åren. Det var viktigt för oss att bytet skedde med minimala störningar för gäster och verksamhet och genom fantastisk planering av Aktiv IT så genomfördes det klockrent!”

Ekman Hotels

Utöver Hotell Heden består Ekman Hotels av Hotell Charlottenberg, Hotell Årjäng, Hotell Alfred Nobel Karlskoga, Stadshotellet i Kristinehamn samt Hotell Stadsparken i Helsingborg. Ekman Hotels etablerades 2018, ägs och drivs av Patrik Ekman.

Läs mer om förvärvet av Hotel Heden här

Följande har levererats och installerats i samband med övertagandet:

En helt ny serverlösning från HPE

Baserad på Windows 2022 och Hyper-v virtualiseringsteknik där flera virtuella servrar drivs av hårdvara från HP. På detta sätt nyttjas hårdvaran fullt ut och energieffektivt.

Ny wifi lösning

Baserad på ett 30-tal accesspunkter från Cambium med såväl gästportaler som interna nät separerade i vlan. Detta levererar extrem hög prestanda med såväl Wifi5 och Wifi6 kapacitet. Kraven från verksamheten och dess gäster är höga och Cambium presterar wifi i det högre segmentet som klarar trycket.

Ny nätverkslösning

Baserad på Mikrotiks PoE switchar som möjliggör nät med ett backbone på 10Gbit för snabb access genom hela nätet. Switcharna matar såväl accesspunkter som kortterminaler och kameror med PoE.

Nya stationära HP datorer

Från Hoist.

Nya bärbara datorer

Integrerat i hotellsystemet.

Skärmar från Samsung

Instämplingsterminal med Touch

Copy/printlösning

SafeQ Dokumenthanteringssystem

Microsoft 365 lösning

Jabra headsets

Skärmlösningar

Från Låsteam.

Internet/VPN lösning

Från Tele2.

Byte av mobiltelefoner och övergång till IP telefoni

Från Tele2.

Tjänster:

 Säkerställer säkerhetskopiering med lagring i säkra datacenter utanför huset.

Övervakar, patchar och skyddar alla datorer, servrar och switchar med automatisk larmhantering.

Andra system som införts samtidigt i samarbete med övriga leverantörer:

Hör gärna av dig!

Vi hjälper dig gärna med eventuella frågor eller funderingar.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Marcus Rask

Sälj och Marknadschef

Mathias Engelbrektsson

Inköpsansvarig/Säljare IT

Andreas Isaksson

Säljare IT

Anthon Bäckström

Säljare IT