Nyheter

Aktiv IT är ett Superföretag 2020

Aktiv IT får utmärkelsen Sveriges Superföretag 2020, eftersom företaget fyra år i rad klarat högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Det är andra året som Aktiv IT utses till Superföretag.

– Det är inte många företag som hamnar på listan över svenska Superföretag. Att få göra det flera år är en ordentlig bedrift. Jag är otroligt stolt och tacksam för att vi lyckats med den prestationen. Den här framgången är verkligen medarbetarnas seger och ett solklart styrkebevis, säger Tomas Björn, vd för Aktiv IT.

Det är Veckans Affärer och kreditvärdighetsföretaget Bisnode som tar fram listan över Superföretagen. Listan skiljer sig från liknande listor eftersom det inte finns någon jury eller krav på anmälan. Sammanställningen bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag. Information som noggrant viktas och analyserasför att bli jämförbar. Superföretag blir den som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag. Det räcker inte att ha en bra utveckling i ett eller två år. Superföretagen har presterat väldigt bra under varje parameter under fyra års tid.

– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en del som Per Weidenman och hans kollegor tittar på är hur stor del av företagen som utnyttjar extern finansiering. Även här skiljer sig superföretagenfrån konkurrenterna då de nyttjar den här typen av finansiering i mycket mindre utsträckning än andra bolag.

– Vi kan se att superföretagen gör saker och ting annorlunda än konkurrenterna. Ofta bryter de branschmönstret. Det kan vara allt ifrån att de mäter helt andraparametrar eller arbetar mer systematiskt än konkurrenterna.

Vi hjälper dig!

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar.
Kontakta en av våra medarbetare nedan, eller fyll i formuläret, så återkommer vi till dig direkt.

Marcus Rask

Sälj och Marknadschef

Mathias Engelbrektsson

Inköpschef/Säljare IT

Andreas Isaksson

Säljare IT

Anthon Bäckström

Säljare IT